logo place5600 Békéscsaba, Andrássy út 3-5. 5700 Gyula, Városház utca 5.
logo tel+36 70 411 21 56
logo place5600 Békéscsaba, Andrássy út 3-5. Univerzál Áruház, I. emelet
logo tel+36 70 411 21 56

Termékkategóriák

KATEGÓRIA

GYÁRTÓ

Életkor

ÁR

A TERMÉK NEVE

Játszópark kitelepüléssel

Készségfejlesztő gyermekmegőrző

Foglalkozásaink

Termékkategóriák

Órarend


fogyaszto barat jelveny final 250 a

Hogyan fejlesszük a 3 évesnél fiatalabb gyermekeket?

Termékleírás

A gyermekek az első három évben csodálatos teljesítményekre képesek. Felelőtlenség elvesztegetni azt az időt, amely a fejlődésben oly sok lehetőséget rejt.
E könyv kombinálja Maria Montessori pedagógiai elveit a mai módszerekkel.
A leírtak alapján az anya vagy a gyermekkel foglalkozó gondozó olyan gyakorlatba átültethető és alkalmazható ötleteket talál,
melyek elősegítik a kicsik szociális és érzelmi fejlődését éppúgy, mint szellemi és fizikai épülésüket.
A könyv azt is megmutatja, hogy Maria Montessori szerint a kisgyermek milyen környezetet, illetve nevelői attitűdöt igényel, ami leginkább szolgálja a kibontakozását.

A könyv első részében részletes leírás található a három év alatti gyerekek fejlődéséről, igényeikről és érdeklődésükről. A második részben gyakorlati tanácsokat adunk arra vonatkozóan, hogyan alakítható ki a kisgyereknek való környezet a családban, a gyermekmegőrzőkben és a bölcsődékben. Egy olyan környezet, ahol a nevelők tisztelettel és megértéssel veszik körül a gyerekeket, amely alkalmazkodik a gyerek természetes mozgásvágyához, és ahol minden érzékszervével megtapasztalhatja a világot. Mégis arra kérem, hogy ne várjon biztos receptet, se kész tervet a kora gyermekkori fejlesztésre és nevelésre vonatkozóan. Ugyanis a merev és egységes koncepciók nem felelnek meg a kisgyermekek egyéni igényeinek. Ezenkívül a könyv – habár a kora gyerekkorra jellemző tanulási és fejlődési képességekkel foglalkozik – semmiképp sem szeretne arra biztatni, hogy a kisgyermekektől bárki mostantól még magasabb teljesítményt várjon el. Inkább egy nevelésről és fejlesztésről szóló gondolkodást szeretnék elindítani, amely már mentes a három év alatti gyerekekkel szembeni előítéletektől, és egy megváltozott szemlélettel új pedagógiai utakat fedez fel a kisgyerekek fejlődését illetően.

Copyright MAXXmarketing Webdesigner GmbH